Henna Brows

12 september 2019

    

De henna is er in diverse tinten. Van licht- en asblond, tot warm- en donkerbruin. Maar hoe licht de kleur ook is die wordt gebruikt, het resultaat zal altijd vrij intens zijn. Dus heb je van nature zeer lichte wenkbrauwen en/of houd je van een naturel resultaat, dan is het wellicht beter om voor regular verf te kiezen. Weet je nog niet precies wat voor verf je wilt? Geen probleem, tijdens een verfbehandelingen bespreken we welke behandeling het best bij jou past.

Met wenkbrauwverf kunnen we de haartjes één tot een paar tinten donkerder maken. Met henna kunnen we de huid ook voorzien van een afdruk. Onze brow henna kleurt de haartjes voor 4 tot 5 weken en laat een zachte tot donkere schaduw achter op de huid. Dit houdt 5 tot 14 dagen, zodat je al die tijd praktisch geen make-up nodig hebt.

Voor een henna behandeling is een patch test vereist, zodat we zeker weten dat je geen allergie hebt. Je kunt minimaal twee dagen van tevoren een afspraak maken om deze test te doen. Mocht je er geen tijd voor hebben, dan verven we de eerste keer met gewone verf en doen we een testje tijdens deze behandeling.

Voor een optimaal effect kun je thuis je wenkbrauwen scrubben. Dan zijn de dode huidcellen weg en kan de verf beter in de huid trekken voor een mooi egaal resultaat.

Hoe lang de verf op de huid blijft zitten is afhankelijk van het huidtype en verzorging. Bij een vette huid is het mogelijk dat de verf minder goed pakt en blijft zitten. 

Gebruik de laatste twee weken voor de henna behandeling geen spray tan in het gezicht.

Nazorg

Zorg ervoor dat de wenkbrauwen 24 uur na de behandeling niet nat worden en gebruik daarna zo min mogelijk reinigingsproducten, scrub of peeling op de wenkbrauwen omdat deze de kleur laten vervagen. Daarnaast is het beter om niet te veel in de zon of onder de zonnebank te gaan met henna brows en de huid te beschermen met een SPF in de zon. 

Beauty & You
> Nieuws
> Cenzaa